CĂRȚI

PENTRU A CITI CĂRȚILE VĂ RUGĂM SĂ DAȚI CLICK PE TITLUL CĂRȚII!




BIBLIA sau SFÂNTA SCRIPTURĂ

Biblia sau Sfânta Scriptură este Cartea despre care Dumnezeu spune, prin gura Sfântului Său Prooroc Moise: „ea nu-i pentru voi doar o vorbă goală, ci e însăşi viaţa voastră, şi prin cuvântul acesta vă veţi îndelunga zilele..." (Dt 32, 47). Ace­laşi adevăr ni-l descoperă apoi Însuşi Fiul lui Dumnezeu întrupat pentru noi, Domnul nostru Iisus Hristos, când le spune ucenicilor Săi: „Cuvintele pe care Eu vi le-am grăit, ele duh sunt şi viaţă sunt" (In 6, 63). Aşa a înţeles Biserica încă de la întemeierea ei, în ziua Cincizecimii, locul şi rolul Sfintei Scripturi în viaţa ei, cinstind-o ca pe Cuvântul cel viu şi spre mântuirea noastră lucrător al lui Dumnezeu. 




ÎNVĂȚĂTURĂ DE CREDINȚĂ ORTODOXĂ

Carte ce cuprinde pe scurt și pe înțelesul tuturor, sub formă de întrebări și răspunsuri, adevărurile de credință ale Sfintei noastre Biserici Ortodoxe a Răsăritului. Pune la dispoziția credincioșilor Sfintei noastre Biserici, elementele de care au nevoie, pentru a înainta în cunoașterea adevărurilor de credință ortodoxă și în desăvârșirea vieții duhovnicești.




CEASLOV

Cea mai de seamă și mai completă carte de rugăciuni a creștinului ortodox. este cartea de fiecare zi a tuturor celor ce prețuiesc rugăciunea și desăvârșirea morală, a celor ce caută împărăția cerurilor și dreptatea lui Dumnezeu, gândind fără încetare la cele veșnice.

ANTONIE de SUROJ - ȘCOALA RUGĂCIUNII

Lucrarea Mitropolitului Antonie de Suroj nu se referă la justificarea sau explicarea rugăciunii dintr-o perspectiva speculativă, ci, dimpotrivă, își propune să prezinte ce anume trebuie să știe și să facă cel ce dorește să se roage. "Școala rugăciunii" se adresează în primul rând începătorilor, și nu celor care năzuiesc la rugăciunea mistică sau la stări de înaltă desăvârșire.

ARH. SERAFIM ALEXIEV - VIAȚA DUHOVNICEASCĂ A CREȘTINULUI ORTODOX

Arhimandritul Serafim Alexiev ne cheamă la viaţa cea adevărată prin cinci scrieri ce explică şi detaliază, pe înţelesul tuturor, spovedania, vrajba şi împăcarea, mândria şi smerenia, suferinţele. Cartea atinge cu înţelepciune şi dragoste creştinească sufletul obosit şi întristat al omului, plinind o lipsă pe care nimeni nu o poate umple de unul singur.

JEAN CLAUDE LARCHET - TRADIȚIA ORTODOXĂ DESPRE VIAȚA DE DUPĂ MOARTE

Multe texte din Sfânta Scriptură, îndeosebi pilda despre săracul Lazăr şi bogatul nemilostiv (Lc. 16, 19-31), ne pun la îndemână învăţături nepreţuite în această privinţă . In Cuvintele de folos ale sfinţilor celor bătrâni şi în Vieţile sfinţilor - pe care neîndoios îi putem pune în rândul proorocilor, căci au grăit insuflaţi de Acelaşi Duh - aflăm multe istorisiri, vedenii şi descoperiri minunate legate de soarta şi starea sufletelor după moarte. Tâlcuirile Sfinţilor Părinţi, la rândul lor, ne luminează şi ne limpezesc deopotrivă cuvintele Scripturii şi ale marilor bărbaţi duhovniceşti. Avem încă şi pe Maica noastră, Biserica, cu slujba de înmormântare şi parastasele înţelept rânduite (mai cu seamă într-a treia, a noua şi a patruzecea zi de la petrecerea din această lume), cu rugăciunile pentru răposaţi, toate faceri ale Părinţilor insuflaţi de Sfântul Duh. Din ele se vede limpede felul în care Biserica priveşte moartea fie când fiii ei se află pe patul morţii, fie când clipa morţii a sosit, şi apoi în toată cealaltă vreme; vedem iarăşi cum se grijeşte şi se cinsteşte trupul ce se pune în groapă, şi cum se cugetă soarta sufletului pornit pe calea veşniciei.
Toate aceste învăţături ale Tradiţiei se află presărate ici şi colo şi nu sunt întotdeauna cu totul limpezi. Insă o dată adunate laolaltă, puse cap la cap şi bine orânduite, ele oferă imaginea limpede a învăţăturii creştine despre viaţa de după moarte.



FILOCALIA - VOL. 9

Volumul al IX -lea din ''Filocalia sfintelor nevoinȚe ale desăvârșirii'' este dedicat scrierilor Sf. Ioan Scararul și Avei Dorotei, iar traducerea din limba greacă, precum și introducerea și notele aparțin Pr. Prof. Dr. Dumitru Staniloae, membru  al Academiei Romane.
Prezentul volum conține binecunoscuta lucrare "Scara" a Sf. Ioan Scararul, în care este descris urcușul către cer, exemplificat prin 30 de trepte. De aceea lucrarea "Scara" este împarțită în 30 de Cuvinte. În general scrierea descrie cele opt patimi și modul de a le înlocui cu virtuțile contrare.
Partea a doua din "Filocalia sfintelor nevoințe ale desăvârșirii" vol. al IX-lea conține învățăturile, scrierile și scrisorile Avvei Dorotei, care a dat sfaturi mult folositoare pentru parcurgerea cu succes a drumului de luptă, a urcușului spre Rai.




ARH. ARSENIE PAPACIOC - SINGUR ORTODOXIA

Cartea contine cuvinte de folos ale Parintelui Arsenie Papacioc despre unitatea Bisericii, despre sinoade, despre dogme, despre o noua mentalitate si un nou limbaj "teologic", despre rugaciunile "ecumenice", despre revenirea la ortodoxie, despre ce este ortodoxia față de celelalte confesiuni creștine...


ARH. VASILIOS BACOIANIS - CUM SĂ BIRUIM NEDREPTATEA

Tema cărții de față este actuală și provocatoare. Actuală, pentru că, zi de zi, nedreptățim sau suntem nedreptățiți. Provocatoare, pentru că ne poartă în inima creștinismului, acolo unde răsună porunca: Iubiți pe vrăjmașii voștri (Mt. 5, 44). Astfel, omul se situează mereu între doi poli: pe de-o parte, instinctul dreptății, sădit în sufletul său, îl face să revendice instaurarea dreptății ori de câte ori aceasta e încălcată, iar, pe de altă parte, porunca de a-și iubi vrăjmașii îi cere să-și depășească firea, să-și răstignească eul, să nu-și facă dreptate. Pare o contradicție. Arhimandritul Vasilios Bacoianis ne propune un itinerariu interesant, ușor de parcurs, presărat cu pilde pline de tâlc și cuvinte ale Sfinților Părinți, prin care să dezlegăm acest paradox și să putem discerne când și în ce fel să căutăm dreptatea pentru noi înșine și pentru ceilalți. 




PELERINUL RUS

Pelerinul rus este pilduitoarea istorie a unui crestin care incepe prin a se intreba, plin de uimire, cum poate omul sa se roage "neincetat", potrivit indemnului Apostolului, si care, pornind in cautarea raspunsului, ajunge, din marea milostivire a lui Dumnezeu, sa dobandeasca lucrarea plina de har a rugaciunii lui Iisus si sa descopere astfel ca, intr-adevar, imparatia lui Dumnezeu se afla inauntrul nostru.